KARS / AKYAKA - Esenyayla Şehit Bahçeli Erdağı Ortaokulu

Esenyayla Şehit Bahçeli Erdağı Ortaokulu

Adres
ESENYAYLA KÖYÜ ESENYAYLA KÖYÜN KENDİSİ KÜME EVLERİ ŞENYAYLA SEYIT BAHÇELI ERDAĞI ILKOKULU BLOK NO: 159 AKYAKA / KARS
Vizyon
1. Öncelikle ahlaklı,karakterli ve sağlam kişiliğe sahip bireyler yetiştirmek. 2. Kısıtlı imkanlara rağmen kaliteli bir eğitim vererek öğrencilerimizin sınavlarda başarılı olmalarını sağlamak.
Misyon
1.Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasa´da ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ;İnsan haklarına ve Anayasa´nın başlangıcındaki temel ilkelerine dayanan demokratik , laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek. 2. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların , kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak.
Öğretim Şekli :İkili öğretim (Sabahçı)
Kalorifer.
Yerleşim Yeri
Köy Akyaka ilçesinin en büyük ikinci köyüdür.Güzel ve misafirperver bir köy olup buraya atanan öğretmenlere gereken ilgi ve alakayı göstermektedir.
İlçe merkezine uzaklık 4 km. İl merkezine uzaklık 61 km.
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol Turnuvaları, Gezi, İl Milli Eğitimin ve İlçe Milli Eğitimin düzenlediği bütün turnuvalara katılım gösterilmekte ve alınan bütün madalya , kupa vb... belgeler okulda sergilenmektedir.
Okulumuz Bilim şenlikleri ve Tubitak etkinliklerine katılmaktadır.
TÜBİTAK PROJELERİ BULUNMAKTADIR.